Plastikbesteck an der Kasse unnötig massiv | Migros Migipedia
Startseite

Plastikbesteck an der Kasse unnötig massiv

Plastikbesteck an der Kasse unnötig massiv

Simon3047
Simon3047vor 3 Jahren
Warum ist das transparente Plastikbesteck an der Migroskasse soausgesprochen schwer und ‘luxuriös’?

Wenn eine Nicht-Plastik Alternative gefunden werde könnte, wäre das am besten- aber zumindest könnte der Plastikabfall pro Besteck auf etwa ein Drittel reduziert werden, indemeine weniger schwere Version angeboten würde. Ich glaube bei Coop ist es noch schlimmer - die schweissen jeden Löffel noch mit einer Serviette zusammen in Plastikfolie ein.

7 Antworten

Letzte Aktivität vor 3 Jahren
  • Kathrin_Migros
    moderator
    Kathrin_Migrosvor 3 Jahren
    Hallo Simon3047





    Ich habe gerade länger mit unserer FachexpertinVerpackungsoptimierung über deine Frage gesprochen. Diese lässt sich gar nicht so einfach beantworten.



    Tatsächlich muss Besteck einiges aushalten können, damit es "funktioniert".



    Am Ende ist es so, dass die Gesamtökobilanz bei Einwegbesteck in der Plastikvariante am besten abschneidet.






    Magst du mir verraten, in welcher Genossenschaft du Kunde bist, vielleicht kann ich auf diesem Weg noch zusätzliche Informationen herausfinden?



    Merci im Voraus.









    Auch wenn mir bewusst ist, dass ich deine Antwort nur teilweise beantworte, wünsche ich dir einen schönen Resttag.






    Lieber Gruss


    Kathrin



  • Simon3047
    Simon3047vor 3 Jahren
    Hallo Karin,

    Meine ist die Migros Aare :-)

    Das Plastikbesteck ist transparent, und von so ausgezeichneterQualität, dass es ohne Problemeals Mehrwegbesteck durchgehen könnte. Dies wir aber wohl in den allerwenigsten Fällen passieren. Es gibt ja in der Migros auch ziemlich minimalistisches Einweg-Besteck zu kaufen, welchesweiss und federleicht ist (dünnwandig, aber durch geschickte Faltungder Kanten trotzdem stabil genug). Ich glaube sofort, dass manche scheinbar ökologischen Alternativen unter dem Strich schlechter abschneiden würden (Bambusbesteck mit Epoxidklebung etc). Aber ich kann fast nicht glauben, dass die gegenwärtige Lösung die optimale ist. Könnte man nicht auch für Plastikbesteck, Röhrli etc. eine Gebühr verlangen? es ist allerhöchste Zeit, die Plastikflut einzudämmen.

    Liebe Grüsse

    Simon




  • Tabi_Migros
    Tabi_Migrosvor 3 Jahren
    Hallo Simon3047





    Ich melde mich stellvertretend für Kathrin bei dir (sie ist im Moment in den Ferien) :)






    Vielen Dank für die weiteren Updates und deine konstruktiven Inputs. Ich werde deine Gedanken an meine Kollegen der Genossenschaft Aare weiterleiten und wer weiss, vielleicht kann man da ja wirklich etwas anpassen.






    Liebi Grüess und einen guten Tag dir, Tabi
  • rajeshraj
    rajeshrajvor 3 Jahren
    hello, simon
    i understand your feelings and your idea to remove the cutlery
    but you should know why it is being used ! then you can get a proper picture of the situation from . both sides
    Why Plastic Cutlery Is So extensively Used nowadays
    #1 – value
    The easy fact is that compostable utensils are one of the few compostable food packaging objects where fees have now not come down substantially, relative to to be had plastic alternatives. A case of compostable cutlery can be 3x or 4x the rate of a case of plastic cutlery ($10 for a case of one,000 plastic forks vs $30-$40 for a case of 1,000 compostable forks). this can be tough to stomach, especially for small business proprietors of eating places & cafes who function on very thin margins.
    The hassle is that the value of plastic cutlery doesn’t account for its full environmental price. It doesn’t account for the landfill space needed, the expanded power used to fabricate it, and it sure doesn’t account for the BP Oil Spills of the arena.
    #2 – comfort
    Plastic cutlery makes lifestyles less difficult on corporations, who as a substitute of having to scrub a bunch of metallic forks, spoons, and knives, can truly ask cutomers to discard their cutlery once they’re done ingesting.
    It also makes existence less difficult on customers who're web hosting occasions or parties with a massive quantity of guests. No clean-up involved – certainly **bleep** the utensils within the trash.
    This issue I take critical difficulty with however. maximum households and groups have dishwashers that make the cleaning manner very quick and green… and even if they don’t, how lengthy does is definitely take to clean a big batch of utensils?
    tips
    For purchasers, I’d like to suggest the following:
    Use re-usable steel cutlery whenever you’re eating at home with your family.
    if you’re throwing a massive event and should use disposables, please buy compostable cutlery.
    if you’re supplied plastic cutlery by way of a commercial enterprise (e.g., you’re selecting up a few to move meals), ask yourself in case you really want it. over the last few years, I’ve started out turning down almost all plastic cutlery that I’m supplied. It’s a bit awkward in the beginning with cashiers, however you get used it, and it’s the handiest manner we’re going to educate companies that they don’t want to hand out plastic cutlery in every to go bag.
    For corporations And eating places, I’d want to advocate the subsequent:
    For customers which can be eating in, please use metallic re-usable cutlery. Plastic just doesn’t flavor proper on your mouth and also you’ll find maximum of your customers could tons opt to consume with metallic cutlery (I realize I do). The advanced eating experience need to be properly really worth the cleaning, and in the end you’ll grow to be saving cash as you’ll simplest be procuring a bit water and cleaning soap to wash your cutlery… in preference to procuring a new fork for every purchaser.
    For customers which can be getting their meals added – they’re at domestic! What home does now not have metallic cutlery in the drawer. those folks do not need disposables.
    For customers which are taking their meals to move, please ask them if they want disposable cutlery earlier than surely setting it in their to head bag. Many clients are heading domestic or returned to paintings in which they've get entry to to re-usable cutlery and could in reality throw away your plastic cutlery (I realize you’ve visible this occur just as often as i've). shop the cutlery and the cash and ask the question first.
    And finally, in the event you do ought to give out disposable cutlery – use compostable cutlery. no longer plastic.
    regards
    rajesh
  • vollundganz
    vollundganzvor 3 Jahren
    Ja, bei Coop ist es noch schlimmer. Diese schweissen alles noch in eine Plastikfolie mit Serviette. Zudem bekommt man die Gabel nur in Kombination mit einem Messer. Somit wird noch mehr verschwendet da das Messer oft garnicht gebraucht wird und so unbenutzt im Abfall landet...

    Ich bin genau der gleichen Meinung wie du, Simon3047, jedoch muss ich dazu sagen dass ich tatsächlich das Plastikbesteck aufbewahre und mehrmals benutze, da es, wie von dir erwähnt, so „massiv“ ist. Benutze die Gabel jeweils bis ich es „trotzdem“ schaffe einen „Zinggen“ abzubrechen... :-)
  • jonsnow987
    jonsnow987vor 3 Jahren
    Plastic cutlery is used around the world by restaurants and food service businesses. Unfortunately, it wastes a lot of resources and is rarely recycled.
    The good news is that it does not have to be that way.plastic-cutlery.png
    Today, we would like to share 2 quick Free Movie Sites reasons why you should not use plastic cutlery, the 2 reasons Private Proxy why most people & work do it, and then a few recommendations for both consumers and businesses who would like to reduce their plastic cutlery consumption.